Bruktbutikken til Røde Kors reåpnet i dag etter oppussing og utvidelse

Turid Bergquist og Hilda Reyes ønsker kundene velkommen tilbake. Foto: Kim Ankersten

Endelig åpnet bruktbutikken dørene igjen etter en omfattende oppussing og utvidelse. Nesten 600 m2 disponerer butikken nå og det jobbes med å fylle opp med varer. Turid og Hilda ønsker alle velkommen tilbake.

Vi har tidligere omtalt planene for butikken og nå kan vi fortelle at de har åpnet dørene selv om ikke alt er på plass ennå. Det gjenstår en del arbeider i butikken, men de utføres mens butikken er åpen.

LES OGSÅ: Har stengt bruktbutikken midlertidig fra i dag: skal bli dobbelt så stor

– En formell åpning med gjester ønsker vi oss, men det gjenstår noe før vi kan gjøre det, sier Kristin Kulbliksæter som er leder av Røde Kors.

Mye frivillig arbeid

Ragnar Bergersen. Foto: Kim Ankersten

Det «noe» er blant annet å få inn mer varer, sette på plass flere hyller og ordne strøm i noen kontakter bare for å nevne noe. I tillegg er det selvfølgelig en del andre praktiske ting som må ordnes. Men ingen av disse tingene har noen betydning for driften og man valgte derfor å åpne butikken selv om alt altså ikke er på plass.

Det er lagt ned et enormt arbeid for å ominnrede og utvide butikken. Alt er gjort på frivillig basis av de mange frivillige som jobber i butikken. De har vært med i prosessen med å planlegge hvordan den nye butikken skulle se ut og så er det Ragnar Bergersen som har stått som prosjektleder for selve arbeidet. Han har lagt ned veldig mange timer i jobben med god hjelp fra butikkens frivillige.

I uke 44 stenges butikken i en uke igjen. Da skal hele inngangspartiet byttes ut med automatiske skyvedører. Det vil bli en forbedring med tanke på blant annet temperaturen i vinter.

Slik ser det ut i butikken nå:

Bøkene har flyttet ut av rommet sitt og nå kan du gå gjennom avdelingen til den nye delen av butikken. Foto: Kim Ankersten
Nye store fine hyller med god plass. Foto: Kim Ankersten
Barneavdelingen har fått tegnepult og benk til å sette på. Foto: Kim Ankersten
Klesavdelingen er blitt større og rommer mer klær. Foto: Kim Ankersten
Smykker har fått en mer åpen plass enn tidligere. Foto: Kim Ankersten
Det er blitt åpen og lyst etter oppussingen. Foto: Kim Ankersten