Månedens frivillig: Mikkel Christensen rykker ut så ofte han kan

Mikkel er stolt over sin eneste deltakelse i mesterskap for hjelpekorps. Aspirantlaget fikk bedre poengsum enn 1. laget. Foto: Kim Ankersten

Mikkel startet i Røde Kors i 2016 etter å ha flyttet til Eidsvoll. Han ønsket et nettverk og fant det i det lokale Røde Kors. Åtte år senere har han vært i ledelsen de siste seks årene og har ingen planer om å gi seg ennå.

Det er i hjelpekorpset at Mikkel har sitt hjerte og det er den aktiviteten han brenner mest for. Men som han selv sier, jeg tar gjerne et tak for andre aktiviteter i foreningen når det trengs.

Mikkel er 38 år (denne uken faktisk…), er samboer og har to barn. Han bor på Algarheim i Ullensaker, men har valgt å opprettholde sitt engasjement i Røde Kors her i Eidsvoll.

Flyttet til Eidsvoll

Mikkel og samboeren flyttet til Eidsvoll i 2014. De hadde funnet seg en fin tomt på Styri med mye skog rundt og med nærhet til Sundet. Det tok ikke lang tid før Mikkel forsto at han trengte et nettverk og han begynte derfor å søke etter foreninger i kommunen.

– Jeg sjekket vel ikke så mange før jeg bestemte meg for at det måtte bli Røde Kors. Sannheten er vel at jeg hadde vurdert det allerede, sier han.

Han forteller at han er aktiv i naturen og har tidligere dratt på noen turer som kunne ha endt med et behov for hjelp. For eksempel fra et hjelpekorps. – Det fikk meg til å tenke på at det kunne være greit å vite litt om dette og derfor ble jeg aktiv i hjelpekorpset, forteller han.

Mikkel jobber som miljøvernkonsulent i Forsvaret for Forsvarets ABC-skole som har fagansvar for CBRN- og miljøvern. Han trives veldig godt i jobben.

Fikk sansen for konseptet søk og redning

Det ble en litt trøblete start da Røde Kors ikke tok kontakt med ham etter innmeldingen. Det viste seg at de hadde oversett innmeldingen. Men Mikkel tok saken i egne hender og kontaktet det lokale Røde Kors som tok ham i mot med åpne armer.

Dessverre kom han akkurat en uke for sent med slik at han fikk ikke starte på kursene før noen måneder senere. Men det gjorde ikke så mye siden han ble med på alt annet i mellomtiden. Han var fast deltaker på alle medlemsmøter og øvelser som foregikk i ventetiden. Da han endelig fikk starte på kurs kunne han allerede mye av det som ble undervist om.

I hjelpekorpset tok det ikke lang tid før han virkelig fikk sansen for konseptet søk og redning. Han forsøker nå å rykke ut på alle hendelser i nærområdet og han har en avtale med arbeidsgiver om dette.

– Her må jeg faktisk rose min arbeidsgiver for deres imøtekommenhet i forbindelse med redningsaksjoner, sier han. Jeg har fem dager i året som jeg kan bruke til dette og samtidig er de veldig fleksible hvis det skulle skje noe ekstraordinært. Skredet i Gjerdrum er et godt eksempel på det, sier han.

Sist uke var han aktivt med i søket etter en savnet gutt i Nes.

Mikkel rykker ut på så mange hendelser som mulig. Foto: Kim Ankersten

Kom tidlig med i ledelsen

Mikkel forteller at han ble tatt veldig godt i mot da han kom første gangen og han liker seg veldig godt her. Det tok ikke mer enn to år før han ble spurt om sitt første lederverv. Hjelpekorpset trengte en ny tjenesteleder og Mikkel svarte ja med en gang. Da fikk han ansvaret for kontakten med arrangører som bestiller bistand fra hjelpekorpset til sine arrangementer. Det fantes ikke noe system eller rutiner som han kunne ta over og bruke, så han laget like godt sitt eget.

– Det systemet bruker jeg fortsatt, forteller han. Nå har han vært tjenesteleder i seks år og håper at noen andre har lyst til å ta over etter hvert.

Ros fra lederen i hjelpekorpset

Mikkels rolle som tjenesteleder har ikke latt seg gå upåaktet hen. Korpsleder Joachim Dammen forteller til nyhetssiden at han er kjempefornøyd med Mikkel og den jobben han gjør.

– Han gjør en fabelaktig jobb med å sende ut profesjonelle tilbud til kunder som ønsker oss på sanitetsvakter, han følger opp kunder og holder ledelsen godt informert om det han gjør. Jobben han gjør fører til at vi får inn en betydelig inntekt hvert eneste år, noe som gjør at vi kan holde på med det vi gjør, sier Joachim og legger til at han vurderer jobben Mikkel gjør som uvurdelig.

– Mange vet nok ikke om at dette er en funksjon som er svært viktig for oss og hjelpekorpset, sier han.

– Mikkel gjør en så god jobb at jeg har full tillit til de valgene han gjør, sier Joachim.

Deltok i distriktsmesterskap for hjelpekorps

Akershus Røde Kors Hjelpekorps arrangerte i mai 2017 et mesterskap for alle hjelpekorpsene i Akershus. Her skulle hjelpekorpsene konkurrere mot hverandre og vinnerlaget fikk være med i norgesmesterskapet i førstehjelp.

Men siden Mikkel kun hadde vært med i et knapt år så fikk han ikke delta på noen av de to lagene som Eidsvoll stilte. Så han og noen flere dannet like godt et aspirantlag og konkurrerte mot de andre.

Det hele endte med at aspirantlaget fikk flere poeng enn de to andre lagene fra Eidsvoll og flere andre lag. Det ble poengtert under premieutdelingen at dersom de hadde fått konkurrere på ordentlig så ville de vært blant de beste lagene i konkurransen.

Vurderer en rolle i hjelpekorpsets ledertrio

Mikkel synes det er vanskelig å se langt frem, men har i hvert fall en klar tanke om hva han vil. Etter hvert kunne han tenke seg å ta et verv blant hjelpekorpset ledertrio.

– Men jeg tror det ligger et par år frem i tid, avslutter han.

Mikkel omgitt av mye av utstyret som hjelpekorpset disponerer. Foto: Kim Ankersten