Ber deg om hjelp: besøkstjenesten må ha flere frivillige

God stemning på bildet, men det er en alvorlig undertone. Besøkstjenesten mangler frivillige til sine viktige oppgaver. F.v Mette Smeby, Turid Bergquist og Gunn Tomren. Foto: Kim Ankersten

Hovedaktiviteten for besøkstjenesten er å besøke eldre og ensomme hjemme og på institusjon – både med og uten hund. Nå forteller de at det trengs flere aktive frivillige for å kunne opprettholde det gode arbeidet de driver med.

Besøkstjenesten er den største omsorgsaktiviteten i Norges Røde Kors med nærmere 10 000 frivillige. Den ble startet i 1949 under ledelse av Jens Meinich. Hans berømte parole var «Den beste medisin for et menneske er et annet menneske». Dette er fremdeles grunnsetningen i Røde Kors besøkstjeneste. ​​​​​​​​​​​​Over hele landet utfører frivillige besøk i private hjem og på institusjoner hos personer over 18 år. I tillegg organiseres møteplasser og turer, trim og praktisk hjelp, og et mangfold av andre aktiviteter.

Markerer 75 år i Norge

Besøkstjenesten i Norge er 75 år i 2024 og dette markeres over hele landet med ulike kurs og arrangementer. Målet er å rekruttere flere frivillige som kan besøke eldre og ensomme.

Har du lyst til å bli besøksvenn så kontakter du oss ved å ringe leder av besøkstjenesten, Mette Smeby på telefon 952 33 975.

Her kan du lese et faktaark om besøkstjenesten.

Arrangerer kurs for nye frivillige

Besøkstjenesten forsøker nå å få med flere og inviterer deg med på kurs for å bli besøksvenn.

Den første muligheten får du allerede onsdag 23. oktober. Da holdes temakurset til besøkstjenesten kl. 18 på Røde Kors huset. Adressen er Boksrudvegen 51, 2080 Eidsvoll.

Vi ønsker at du melder deg på til omsorgsleder Gunn Tomren på mobil 400 12 022. Så har vi oversikt over hvem/hvor mange som kommer.

Hensikten med temakurset er å bevisstgjøre deg som frivillig på hvilke humanitære behov besøkstjenesten er ment å dekke i samfunnet, trygge deg i rollen som frivillig, heve kunnskap om målgruppen frivillige kan møte, etiske problemstillinger og praktisk gjennomføring av aktiviteten.  

Du vil også få mer informasjon om hvordan besøkstjenesten drives her i Eidsvoll og Hurdal, samt få invitasjon til medlemsmøter med gode faglige foredrag. 

Medlemsmøte med foredrag om aktiviteten besøksvenn med hund. Foto: Kim Ankersten