Har brukt mye tid og krefter på oppussing – nå er det utleie omtrent hver helg gjennom året

Gjennom flere år har Røde Kors pusset opp sitt forsamlingslokale og uteområde. Fra å ha et tydelig brakkepreg er det nå blitt en moderne bygning med stort kjøkken, plenumsal og tekniske nødvendigheter. Men det har kostet.

Det har blitt anslått at foreningen har brukt over en million kroner på oppussingsprosjektet de senere årene. Dette er basert på hva man tror og vi har derfor bedt regnskapsføreren til Røde Kors om en oversikt.

– Det er nok ikke helt korrekt sum, sier regnskapsfører til oss. Dersom vi går ut i fra at vi hadde betalt full pris for alle materialer og oppdrag som er gjort for oss, så kunne det vært korrekt, sier han. Men den reelle summen er nok langt lavere, sier han og anslår den til å være nærmere en halv million kroner.

Regnskapsfører sier at det vil være en større jobb å finne de korrekte tallene og vi har derfor ikke bedt om mer detaljer.

Elisabeth Bergersen er husansvarlig og forteller at mye av oppussingen har foregått i hennes tid i denne rollen. – Det er mye dugnad involvert og dermed mange som legger ned mange gratis arbeidstimer her for at vi skal ha det så fint, sier hun.

Elisabeth Bergersen er husansvarlig. Foto: Kim Ankersten.

Bygget av brakker

Det var på midten av 80-tallet at foreningen fikk disponere en tomt av Eidsvoll kommune til å sette opp et foreningshus. Men foreningen hadde så lite penger at det måtte finnes gode alternativer til nybygg. Løsningen ble noen brakker som man fikk til en sum som var akseptabel på den tiden og ut av dem bygget man dagens forsamlingshus.

Fra 1986? Viser brakkene som er utgangspunktet for dagens bygg. Foto: Ukjent
Slik så Røde Kors huset frem til 2023. Noen endringer er gjort siden det ble bygget. Foto: Kim Ankersten

Bedre tilpasset dagens krav

Nesten alle rom i bygget er pusset opp og kjøkkenet er et av dem. I tillegg til selve oppussingen er det utvidet med ekstra plass til kjølerom, fryser og kjøleskap. Det er også satt inn en industrioppvaskemaskin og industrikomfyr. Dette er solide endringer som gjør jobben enklere for leietakerne.

Kjøkkenet i lyse farger og med bedre plass. Foto: Kim Ankersten
Kjøkkenet i lyse farger og med bedre plass. Foto: Kim Ankersten
Kjøkkenet har fått industrikomfyr. Foto: Kim Ankersten
Kjøkkenet har fått industrioppvaskemaskin. Foto: Kim Ankersten

I plenumsalen var de gamle skinnmøblene fullstendig utslitte og er nå byttet ut med moderne møtebord. I det ene hjørnet er det en ny hjørnesofa hvor man kan sitte litt mer behagelig. Det er også satt inn større vinduer hvor ett av dem fungerer som en skyvedør. Den gir bedre rømningsvei hvis det skulle være behov for det samtidig som det etter hvert blir ny adkomst for rullestolbrukere. Her mangler det fortsatt noe arbeid på utsiden.

Plenumsalen har fått nytt interiør. Foto: Kim Ankersten
Et tidligere møterom er gjort om til en liten lounge. Foto: Kim Ankersten

Uteområdet er også oppdatert

Men det er ikke bare inne at det er gjort endringer den siste tiden. Også uteområdet har fått gjennomgå. Der det før var høyt ugras er det nå gressplen. I enden av garasjen er det bygget boder og det er laget en fin sitteplass med bed. Denne er mye brukt av eldre som går tur i området.

Blomsterbed murt av Ragnar Bergersen. Foto: Kim Ankersten

Leier ut til selskaper

Røde Kors huset har i alle år blitt leid ut til ulike arrangementer. Noen typer arrangementer leier vi ikke ut til lenger etter noen uheldige hendelser. Hva huset leies ut til kan du lese mer om på husets egen nettside hvor du finner all den informasjon du trenger.

Fortsatt arbeid å gjøre

Røde Kors huset og uteområdet er fortsatt ikke ferdig. Det vil pågå arbeider der også fremover. Når det er helt ferdig er umulig å si noe om. Så langt kan vi i hvert fall konstatere at det blir fint og vi gleder oss til å se hva som kommer.