Atter en fantastisk dag på sommerleiren. Kanskje den beste hittil?

To redningsmenn fra hjelpekorpset blir reddet i land av leirdeltakere. Video: Kim Ankersten

Med fare å gjenta oss selv, så må vi si at dette også har vært en veldig fin og spennende dag for deltakerne. For makan til flott dag med båter på vannet, bading, leking og hester skal man lete lenge etter. Og SÅ slitne og fornøyde deltakere!

Først satte man opp telt og sørget for at leiren var i gang. Dette skjedde i morgentimene. Deltakerne måtte selv være med å sette opp telt, men selvfølgelig med god hjelp av voksne. Så den delen gikk veldig greit og da vi var på besøk var alle teltene på plass.

Etter lunsj var det lek og avslapning i flere timer. – En periode vurderte vi voksne om vi skulle finne på noe, men vi så at barna trengte tid til å slappe av så vi lot dem få gjøre det, sier leirsjef Gunn Tomren. Og den avgjørelsen var nok smart, for etter middag var det full fart med hjelpekorpset og båter på Hurdalsjøen.

Kjøring med båter, teste brannsprøyte og redde redningsmenn opp av vannet

Det manglet ikke aktiviteter i denne delen av programmet. I tre hele timer var det ikke rom for mye pause og barna fikk virkelig kjørt seg mens de var sammen med hjelpekorpset.

Hjelpekorpset stilte med båter og tok med seg både barn og voksne ut på tur. Ove Juvik fra vårt hjelpekorps med hjelp fra hjelpekorpset i Nes. Foto: Kim Ankersten
Her er hjelpekorpset i buster på vei inn til land. Fra hjelpekorpset er Julian Nordby og Mikkel Christensen. Foto: Kim Ankersten
Håkon Bjørklund er redningsmann i hjelpekorpsets båttjeneste. Her blir han reddet av en leirdeltaker. Foto: Kim Ankersten
Hjelpekorpset i full fart på vannet. Video: Kim Ankersten

Kjøring med hest og kjerre

For de barna som ikke ville eller kunne delta i vannaktiviteter, så var det tilbud om kjøring med hest og kjerre.

Kjøre med hest og kjerre var en populær aktivitet. Foto: Gunn Tomren
Deltakerne ut på tur med hest og kjerre. Foto: May Linn Finstad
Blide deltakere i båt. Foto: May Ida Aker

I morgen er det natursti og fisking før det blir skumparty på kvelden. Det blir spennende å se om værgudene er på vår side, men skumparty blir det uansett.