I dag besøkte vi brannstasjonen. Det ble en ny spennende dag på sommerleiren.

Mye flammer og stort pågangsmot hos barna som fikk prøve å slukke ild. Video: Kim Ankersten

Dag tre av sommerleiren ble nok så langt den mest spennende for deltakerne. Flammer, vann og brannbiler var helt klart noe alle likte. Men hvor ble det av Bjørnis?

Som de andre dagene så startet det med en god frokost og litt lek. Så syklet de fra Røde Kors huset og til brannstasjonen. For noen ble det nok litt for langt og de fikk sitte på med Røde Kors-bilen.

Spennende rundløype

Etter en kort innledning inne på brannstasjonen ble alle inndelt i tre lag. Så var det ut og ta poster som var plassert rundt brannstasjonen.

Veldig mye utstyr på en brannbil og Øyvind måtte forklare om nesten alt. Han fikk mange spørsmål. Foto: Kim Ankersten

På en av postene var det brannbilen som ble vist frem. Øyvind Buraas viste og forklarte. Det ble mange spørsmål til ham, men det gikk veldig fint.

Det gjaldt å treffe hullet i tønna og det klarte de fleste. Foto: Kim Ankersten

Så var det spruting med vann fra to forskjellige slanger. En tykk og en tynn. De som prøvde seg på den tykke fant fort ut at det var litt av et trykk i den.

Leirsjef Gunn Tomren får også prøve seg som brannkonstabel. Foto: Kim Ankersten

Så var det den posten som sikkert var mest spennende, nemlig å slukke brann. Her gikk alle på med stort pågangsmot og slo ned flammene med brannslukningsapparatet. Og alle klarte det!

Det er store flammer barna fikk slokke. Foto: Kim Ankersten
Jenny får prøve seg som brannkonstabel. Video: Kim Ankersten
Til slutt fikk alle is av brannvesenet til stor glede. Foto: Kim Ankersten

Bjørnis på ferie

Så var det dette med Bjørnis da. Flere spurte etter ham, men han dukket ikke opp. På vegne av alle barna spurte vi brannfolka om hvor han var. Svaret var veldig enkelt, Bjørnis er på en velfortjent ferie og kunne derfor ikke komme.

Disse gutta i brannvesenet stilte velvillige opp og lot barna få prøve seg som brannmenn. F.v. Simen P. Bredesen, Hågen Einang, Jan-Trygve Akre, Øyvind Buraas og Jan Petter Pedersen. Foto: Kim Ankersten

I morgen starter overnattingsleiren i Hurdal med masse spennende aktiviteter.