Fantastisk dag to på sommerleiren. Tur med historiske Tertitten og så lek og grilling.

SETT PÅ LYD! Video: Kim Ankersten

Dag to av sommerleiren ble tilbrakt på Sørumsand og Tertitten i flott sommervær. Det ble en flott tur med Tertitten og mye damp og lyder til stor glede for deltakerne.

For mange av barna var det første gang de skulle kjøre med Tertitten og det var knyttet stor spenning til det. Dagen startet med lek og frokost på Røde Kors huset før alle tok plass i bussen. Bussturen gikk greit selv om noen barn ble bilsyke og måtte kaste opp. Men det er ledere i Røde Kors godt vant med og de løste det fint.

Billett må man ha

Her «kjøper» man billetten og så skal den stemples før man kan gå på toget. Foto: Kim Ankersten
Stempling av billett på den gode gamle måten. Video: Kim Ankersten

Ved ankomst Sørumsand og stasjonen måtte alle innom den gamle stasjonsbygningen og få utlevert egen billett. Og denne billetten må selvfølgelig stemples som betalt før man kan gå på toget. Det tar tid når 40 barn og noen voksne skal ha billett, men sånn er systemet og det var ingen som slapp unna. For som overkonduktøren sa det, blir du tatt uten billett så blir du satt av halvveis på turen. Han sa det med et glimt i øyet og mente det nok ikke så bokstavelig. Men alle ordnet seg billett!

Kasper Wilhelmsen viser stolt frem sin godkjente billett. Foto: Linda Wilhelmsen
Spente barn tar plass i toget mens overkonduktøren passer på. Foto: Kim Ankersten
Spente barn ombord på toget. F.v. Jenny, Odin og Liam. Elin Moen i samtale med Jenny. Foto: Kim Ankersten

15 minutter togtur med masse damp og lyd

Tog er tog tenker du kanskje, men nå kan vi fortelle deg at dette toget er noe helt annet. Lokomotivet som lyder navnet Høland ga tydelig uttrykk for hva det mente når fyrbøteren startet det opp. Fra lokstallen der Høland står om natta kom det beksvart røyk opp av skorsteinen. Men etter hvert ble Høland blidere og røyken ble til hvit damp og så var han klar for å kjøre oss på tur.

Mye damp i tunellen etter at toget har kjørt gjennom. Foto: Linda Wilhelmsen

Dagens mannskap på turen var lokfører Ragnar Andenæs, fyrbøter Mattis A. Aamodt og overkonduktør Per Arne Torkaas-Skalberg. De tre tok godt i mot oss og sørget for at turen forløp i rolige former. Overkonduktøren gikk gjennom vognene og klippet alle billettene. Og som tidligere nevnt, alle hadde billett og ingen ble satt av halvveis.

Det er forresten ikke helt sant, for halvveis satte de faktisk av en banearbeider. Men det var planlagt og han ble hentet igjen litt senere.

Mannskapet på Tertitten i dag var f.v overkonduktør Per Arne Torkaas-Skalberg, lokfører Ragnar Andenæs og fyrbøter Mattis A. Aamodt. Foto: Kim Ankersten

Grilling og lek ved endestasjonen Fossum

Jernbanelinja går til endestasjonen som heter Fossum stasjon. Der er det noen mindre hus og et fint gårdstun som kan brukes til aktiviteter.

Det ble god tid til lek mens noen av de voksne grillet pølser og gjorde klart til servering. Når pølsene endelig var grillet sto det ikke på responsen fra barna. Det var ikke mange pølsene igjen når de var ferdige med å spise.

Ingun Kjelland ble dagens grillmester. Foto: Kim Ankersten
Tove Rognstad tok ansvar for å servere lunsjen til stor glede for barna. Foto: Kim Ankersten
På Fossum stasjon var det et leketog som ble veldig populært. F.v Benedicte, Mia og Liv. Foto: Linda Wilhelmsen

Det ble en fin dag for alle

Så langt har vi ikke fått noen tilbakemeldinger om at noen av barna har kjedet seg. Dette ble en fin dag på sommerleiren som nok mange kommer til å huske.

I morgen er det sykkeltur til brannstasjonen for å lære å slukke brann. Vi gleder oss.

Og forresten, til slutt et bilde av Liv Drange Rognstad som etter litt masing om å få bilde sitt med i denne artikkelen nå skal få viljen sin. Her er hun, blid som bare det og et godt eksempel på hvordan dagen har vært for deltakerne.

Liv Marie Drange Rognstad ønsket å bli tatt bilde av og her er det. Foto: Kim Ankersten