Flott førstedag på sommerleiren – styrtregnet la ingen demper på gleden av å være på leir

Elin Moen og barna Odin og Liam deltok i natursti og hadde funnet nesten alt som sto på lista da vi tok bilde. Foto: Kim Ankersten

Så var man endelig i gang med årets sommerleir i regi av Røde Kors. 40 forventningsfulle barn og voksne skal denne uka boltre seg sammen i forskjellige aktiviteter. Dagens regnvær la absolutt ingen demper på gleden av å være på leir.

Det var spente barn som møtte på Røde Kors huset i dag tidlig. Etter litt lek for å bli kjent med hverandre fikk de servert en god frokost. Matansvarlig Siren J. Halsvik er veldig opptatt av at barna skal ha god mat slik at de holder koken opp gjennom hele dagen.

Natursti, førstehjelp, bygging av gapahuk og zip-line

Formiddagen ble brukt til å lære seg nye spennende ting. Til naturstien fikk alle utdelt et ark med oversikt over hva man skulle finne på sin vei gjennom skogen. Det var ikke bare enkelt å skulle finne alle disse, men til slutt så klarte man det.

Slik ser den ferdige oppgaven ut når alt er funnet. Foto: Kim Ankersten

Siden dette er en leir i regi av Røde Kors så er førstehjelp naturligvis et viktig tema. I dag lærte de om å legge en person i sideleie, skaffe frie luftveier og utføre hjertelungeredning (HLR). Det var instruktørene Veronica Berg og Thomas Følling fra hjelpekorpset som sto for dette. De viste førstehjelpsfilm og så var det masse trening på dukker og hverandre.

Lydhøre deltakere på førstehjelpskurset. Foto: Kim Ankersten
Her lærer barna førstehjelp av Veronica Berg og Thomas Følling fra hjelpekorpset. Foto: Kim Ankersten

I skogen var det en zip-line som flere av gutta var veldig interessert i. Dessverre trengte den smøring og det hadde man ikke tilgjengelig. Så den gikk tregt, eller for å være nøyaktig i beskrivelsen, den stoppet opp etter noen meter og så måtte man hoppe av. Men det forhindret ikke Mikhail og Artem i å gjøre flere forsøk i linen.

Mikhail tester zip-line mens Artem står klar på plattingen. Foto: Kim Ankersten
May-Ida Aker er en av de frivillige lederne på leiren. Hun sto bak naturstien og her leter hun etter elgbæsj, men fant kun kongler. Foto: Kim Ankersten

På posten bårebæring var Kasper Wilhelmsen, Birk Pedersen, Cecilia og Cornelia Husum noen av de som prøvde seg. Birk ble i denne sammenhengen pasienten som skulle bæres rundt og de to jentene bærerne. Kasper sto ved siden av og sjekket at alt var riktig da de stoppet opp for å bli tatt bilde av.

Cecilia og Cornelia Husum trener på bårebæring med Birk Pedersen som pasient. Kasper Wilhelmsen følger nøye med fra sidelinjen at alt går som det skal. Foto: Kim Ankersten
Siren J. Halsvik har full kontroll på maten. Her har hun bakt foccacia til lunsj. Foto: Kim Ankersten
Leirsjef Gunn Tomren og frivillig Arnfinn Kjelland er superfornøyde med første dag av sommerleiren. Foto: Kim Ankersten

Leirsjef Gunn Tomren forteller at dagen har gått over all forventning. Det til tross for regnværet som kom på ettermiddagen. – Det la ingen demper på barnas motivasjon for å være med, sier hun. I følge Gunn har det ikke vært noen nevneverdige utfordringer denne første dagen på leiren og hun gleder seg til dagene som kommer.

Tirsdag går turen til Tertitten og en spennende dag der.