I morgen braker det løs: 40 barn møtes til sommerleir!

Foto med tillatelse fra Skumfest.no

Leirkomiteen har hatt sitt siste møte for å kontrollere at alt er klart for åpning av leiren i morgen. 40 spente barn står klare til en uke med spennende sommerleir i regi av Røde Kors.

Leirkomiteen er klare og leirsjef Gunn Tomren kan fornøyd fortelle at dagens møte konkluderte med at alt er klart. – Det som ikke er klart nå, det tar vi på sparket, sier hun. Og kjenner vi henne rett, så får hun det til dersom noe dukker opp. Både hun og resten av komiteen har planer for nesten alle mulige situasjoner som kan oppstå. – Vi har kontroll på alt fra mat til program og sikkerhet, sier hun.

Det som er spesielt for årets leier er at den deles i to deler, først tre dager med dagsleir og så tre med overnatting.

Dagsleirene foregår mandag til onsdag fra kl. 8 til 16 på Røde Kors huset i Eidsvoll.

Mandag:

Denne dagen brukes til morsomme bli-kjent aktiviteter i området rundt Røde Kors huset. Det blir oppgaver med førstehjelp hvor man lærer både å redde liv og å bæe noen på en båre. Senere skal vi bygge gapahuk og det vil bli mye annet morsomt.

Tirsdag:

Vi reiser til Tertitten på Sørumsand og kjører tog. Det bli opplesning fra bøkene til Linda C. Soløst som er en av de mange som kjører togene. Linda er fra Eidsvoll. Vi skal også grille mens vi er der.

Onsdag:

I dag sykler vi til brannstasjonen og hilser på brannmannskapene som jobber der. Sammen med dem skal vi lære om å slukke brann. Det blir spennende øvelser og kanskje de setter på blålysene for oss. På ettermiddagen skal vi lære om førstehjelp ved brannskader.

Foto fra pexels av Eyden Lascombes dhotel

Fra torsdag morgen er det overnattingsleir i Hurdal. Vi starter kl. 8 i Hurdal og blir der til lørdag formiddag.

Torsdag:

Etter at vi har rigget opp leiren blir det masse lek og moro. Hjelpekorpset kommer med sine båter og sammen med dem skal vi ut på vannet og redde folk. Alle som har lov å være med på vannaktiviteter får mulighet til å være med.

Men det noen som ikke kan være med på vannet og de skal få kjøre hest og kjerre.

Foto fra Pexels av Man Dy
Røde Kors båten er av båtene som kommer til leiren.

Fredag:

I dag blir det natursti i området rundt Hurdal sentrum. Er du glad i quiz så får du testet deg i dette senere på dagen.

Om kvelden kommer det som mange nok gleder seg til, nemlig skumparty! Her blir du dekket av skum så gled deg.

Foto med tillatelse fra Skumfest.no

Lørdag skjer det som må skje på en hver leir, nemlig at vi må pakke ned alt sammen, rydde og reise hjem. Går alt etter planen forlater vi leirområdet rundt kl. 12.

Velkommen til leir

Da gjenstår det kun å ønske deg hjertelig velkommen til årets sommerleir. Lurer du på noe i siste liten så ta kontakt med leirsjef Gunn Tomren på telefon 400 12 022.