Røde Kors inviterte ungdom til en dag på Tusenfryd: over 30 deltok

Tusenfryd

Fra omsorgsleder Gunn Tomren fikk ideen til den ble iverksatt gikk det ikke lang tid. En kjapp søknad og økonomisk støtte var på plass. Mandag 15. juli reiste over 30 deltakere til Tusenfryd for en spennende og morsom dag.

Fra påmeldingen ble lagt ut tok det heller ikke lang tid før nesten alle plasser var tatt. De få plassene som var igjen ble lagt ut på denne nyhetssiden og vår Facebook-side. Det tok ikke lang tid før også de plassene var tatt. Så det var tydelig at dette var en tur som mange hadde lyst på.

LES OGSÅ: Er du mellom 14-17 år? Bli med oss til Tusenfryd – vi har 10 ledige plasser

Over 30 deltakere og ledere

Invitasjonen var til ungdommer i alderen 14-17 år. I tillegg var det også noen foreldre og ledere fra Røde Kors med for å ivareta sikkerheten til deltakerne hvis noe skulle skje. Heldigvis var det ingen hendelser å fortelle om og alle storkoste seg.

Gunn Tomren som var tursjef hadde organisert det hele med buss til og fra. I tillegg var det en Røde Kors bil med henger for å ta med en rullestol. Til lunsj var det bestilt pizza, noe alle satte stor pris på. Kapasiteten hos Tusenfryd var ikke så stor, så fordi vi var så mange måtte det spises i to omganger. Det ble noe ekstra logistikk for å sikre at alle fikk mat, men Gunn hadde full oversikt. Det er i hvert fall ingen som har klaget så fikk vel alle mat og drikke som planlagt.

Varierende vær hele dagen

Det eneste som ikke gikk som ønsket var at været bestemte seg for å leke med oss. Det gikk fra full sol til pøsende regnvær til vind og opphold igjen gjennom hele dagen. Heldigvis satte det ikke noen demper på humøret for noen av deltakerne selv om noen ble godt våte. Her er et kjent ordtak på sin plass: det finnes ikke dårlig vær, kun dårlige klær.

Dilyar Ismail, Mohammad Ismail, Brevan Suleiman og Simar Ismail deltok på turen til Tusenfryd og hadde en flott dag. Foto: KIm Ankersten

Mohammad Ismail og kona Brevan Suleiman med deres to sønner, Dilyar og Simar var blant de mange deltakerne som hadde en flott dag. De hadde fått vite om turen gjennom norske venner og var ikke i tvil om at de skulle melde seg på.

Brevan forteller at hun synes dagen på Tusenfryd var fantastisk og til og med overgikk hennes forventninger. – Organiseringen var god og det var mange aktiviteter og turer å nyte. Det var en morsom dag som ga en flott mulighet til å slappe av og ha det gøy, sier hun til oss. Mohammad legger til at det betyr mye å få se sine barn glade og han nøt hvert minutt av turen.

Anbefaler turen til andre

Vi tar sjansen og spør om turen var så bra at de vil anbefale andre å delta neste år. – Ja, jeg vil absolutt anbefale andre ungdommer og familier til å delta neste gang. Det er en fantastisk mulighet til å tilbringe kvalitetstid sammen og nyte en rekke turer og attraksjoner i et innbydende miljø, sier Brevan. Hun er også veldig fornøyd med de frivillige lederne fra Røde Kors. Mohammad er enig og legger til at han mener at deltakelse her kan være en fin måte for barn å bygge selvtillit på.

– Jeg synes det er utrolig at Røde Kors tilbyr en slik dag. Det viser deres forpliktelse til samfunnsengasjement og gir glede til folk. For meg betyr det mye fordi det skaper en følelse av tilhørighet og gir en mulighet til å skape varige minner med venner og familie, avslutter Brevan.

Fartsfylte attraksjoner

Vi fikk anledning til å filme to av lederne fra Røde Kors da de testet et par av attraksjonene i parken. Hedda Kjelland og Veronica Berg stilte sporty opp for filming og nedenfor kan dere se videoene og ikke minst høre dem og de andres reaksjoner. Kos dere.

Video: Kim Ankersten
Video: Kim Ankersten