Vi kunne ikke si nei sier lederen. Ullensaker Røde Kors støtter sommerleiren i Eidsvoll

Det koster mye penger å arrangere gratis sommerleir for barn og unge. Økonomisk støtte er innhentet fra flere hold og en av dem som har bidratt er vår naboforening, Ullensaker Røde Kors.

Leirkomiteen la opp et romslig budsjett, men oppdaget fort at de likevel kom til å gå på en smell økonomisk. Det dukket opp uforutsette utgifter og noe var blitt dyrere siden man innhentet priser. I tillegg åpnet man for flere deltakere enn først budsjettert og da sto man der. Så da måtte det søkes om ekstra midler både internt og eksternt. Ett av de eksterne stedene man søkte støtte fra var naboforeningen vår i sør, Ullensaker Røde Kors. De var veldig positive og svarte raskt ja.

Vi tok en prat med leder av Ullensaker Røde Kors, Geir Wickstrøm Olsen, og ba ham fortelle hvorfor de valgte å støtte leiren.

– Det var ikke en vanskelig sak i det hele tatt, sier han og viser til styrets behandling av søknaden. Styrets beslutning var enstemmig fortsetter han og forklarer at siden de ikke har noen egne aktiviteter for barn og unge i Ullensaker Røde Kors for tiden, så valgte de å støtte oss.

Strenge regler for å gi bort penger i Røde Kors

Her skal det legges til at det er ikke så enkelt å gi bort penger i Røde Kors. Regelverket er strengt og stiller en del krav, særlig når det er utenfor organisasjonen. – Men internt, som for eksempel til dere, så er det ingen hindringer i regelverket, forklarer Olsen.

Så da er det ikke fritt frem for andre utenfor Røde Kors som leser dette å sende dere en søknad? – Nei, dessverre er det ikke det, sier Olsen.

Mye arbeid bak

Olsen forteller at pengene de har gitt i støtte hovedsakelig kommer fra overskudd som er generert fra panting av flasker og fra bruktbutikken (link til Facebook). Det legges ned veldig mange timer i bruktbutikken hver uke for å få det overskuddet de har, forteller han. Bruktbutikken er meget populær og har mange trofaste kunder.

Deltakere også fra Ullensaker kommune

Sommerleiren er i utgangspunktet ment for barn og unge i Eidsvoll og Hurdal kommuner. Men da det ble klart at man ville søke om støtte hos Ullensaker Røde Kors så valgte man å åpne for et antall deltakere derfra også. – Det synes styret vårt var enda en god grunn for å gi dere støtte, sier Olsen. Sommerleiren er i seg selv en god sak å støtte, men at det også ble åpnet for deltagelse av barn fra Ullensaker gjorde saken enda enklere å vedta. Dette ser vi veldig positivt på, sier han.

Avviser ikke et fremtidig samarbeid

Det er naturlig å spørre Olsen om det kan være aktuelt for de to foreningene å inngå et samarbeid om slike sommerleirer i fremtiden. Det er naturligvis vanskelig for ham å love noe siden det er styret som må ta en slik avgjørelse. – Jeg skal ikke spekulere i det, men sånn frivilligheten ser ut til å utvikle seg så ser jeg absolutt ikke bort fra at vi i større og større grad blir helt nødt til å samarbeide skal man klare å gjennomføre slike flotte og verdifulle aktiviteter.

Olsen er for tiden på ferie og legger snart kursen til utlandet. Han avslutter med å ønske oss lykke til med leiren. – Jeg skulle ønske jeg kunne komme innom og hilse på dere, men i år er jeg altså bortreist, avslutter han.