Stort behov for flere frivillige til Røde Kors vitnestøtteordning

– Vi ønsker veldig at flere blir med oss som vitnestøtter, sier Lill-Ann som selv har vært vitnestøtte i noen år. Fra et aktivt liv innen helse og omsorg som sykepleier og som beredskapsmor for barnevernet i 21 år ble hun for noen år siden pensjonist. Men pensjonistlivet holdt ikke for Lill-Ann, hun måtte ut og gjøre noe for andre. Valget falt på Røde Kors Vitnestøtte som er et samarbeide mellom Røde Kors og tingrettene i Norge.

BRUK DEN TIDA DU HAR
Som vitnestøtte bruker du den tiden du selv har lyst til, men det er et ønske at alle som er med stiller opp minst to ganger i måneden. Hver gang kan det vare fra noen timer til en cheap mlb jerseys hel dag, men som oftest bare noen timer.

VITNER ER OFTE NERVØSE

Mange av de som skal vitne By er nervøse før de skal i rettssalen. Da er det godt å kunne kontakte en vitnestøtte som kan forberede vitnet på det som skal foregå. – Jeg viser ofte vitnet rettssalen og forteller hva som foregår der under en rettssak, sier Lill-Ann. Hun gir også en del praktiske opplysninger som kan være greit for et vitne å vite om. – Husk å skru av mobilen, pleier jeg å si. Samtalen med Lill-Ann beroliger ofte vitnet som kan konsentrere seg om vitnemålet.

TRENGER FLERE VITNESTØTTER NÅ
Omsorgsleder Mette Smeby forteller at behovet for vitnestøtter akkurat nå er stort. – Behovet for dem er der og vi burde være minst fem stykker til, sier Mette, og legger til at man må være 18 år for å være med. Har du lyst til å vite mer om vitnestøtte kan du kontakte oss ved å sende mail til oss. Se mailadresse til høyre på siden.


FAKTA:

Gjennom ordningen med vitnestøtte får vitner i rettssaker medmenneskelig støtte, veiledning og praktisk hjelp.

Å ha opplevd eller ha vært vitne til en kriminell handling kan være skremmende. Å skulle vitne etterpå om det som har skjedd vil ofte føles både ubehagelig og vanskelig. En vitnestøtte kan være til verdifull hjelp i en slik situasjon.

En frivillig vitnestøtte gir først Siste og fremst medmenneskelig støtte til den som DISTRICT skal vitne. Dernest veiledning og praktisk hjelp. Den frivillige kan være en samtalepartner for en vitnet både før og etter vitneforklaringen. Med bistand fra Røde Kors vitnestøtte kan vitnet bli tryggere på situasjonen og forstå wholesale nba jerseys rollen sin bedre. Dette kan føre til at vitnet kan konsentrere seg om forklaringen sin – som igjen kan bidra til å gi retten et riktigst mulig grunnlag for sin avgjørelse.

Bli vitnestøtte
Dersom du ønsker å bli frivillig vitnestøtte, ta cheap mlb jerseys kontakt med oss på e-post: post@ehrk.no. Vitnestøtter må være over 18 år. Alle vitnestøtter må gjennomføre Røde Kors’ obligatoriske kurs i tillegg til en egen vitnestøtte-opplæring.

Fakta og tall Vitnestøtte 2015
· Røde Kors tilbyr vitnestøtte i 40 domstoler
· Det er 420 frivillige vitnestøtter
· 85% av alle vitner har tilbud om cheap mlb jerseys vitnestøtte der de skal vitne