Påskekrim: «Wangberg – døden på Røde Kors huset» løsning og vinner

Her er løsningen på Eidsvoll og Hurdal Røde Kors sin egen mini påskekrim i fire deler:
Hjelpekorpset har dugnad i garasjen ved Røde Kors huset. Operativ leder Aleksander er funnet død bak garasjen og Joachim er funnet død på toalettet. Amatørdetektiv og hjelpekorpsmedlem Martin Wangberg jobber med å løse saken og nå har han samlet gjengen i salen for å avsløre hvem som er morderen.

Martin, som er aktiv i den lokale krimklubben, har gått inn i rollen som en av de berømte detektivene han har lest om i krimklubben. Der samler man alltid de innvolverte i en stue og så gjennomgår detektiven alle hendelsene og avslører til slutt hvem som er den skyldige.

Det er akkurat det Martin har tenkt å gjøre nå. Han bestemte seg tidlig for at han skulle klare å løse saken før politiet og det ser ut til at han rekker det. Martin står nå foran gjengen og gjennomgår hendelsene som har skjedd.

Først trodde jeg at det var Joachim som hadde drept Aleksander, sier Martin, men da vi fant Joachim død på toalettet skjønte jeg at det måtte være feil. Så jeg tror løsningen er som følger, sier han og forteller:

Aleksander går bak garasjen for å tisse. Mens han er der roper Andreas på oss alle sammen fordi han vil vise oss noe han har funnet på loftet over depotet. Jeg tror at Aleksander ble drept mens vi var inne og så på det. Spørsmålet blir bare hvem og jeg tror jeg vet hvem det er, sier Martin. Men la oss fortsette, sier han og er nå godt inne i rollen som detektiven som skal avsløre morderen.

Vi finner et adgangskort liggende like ved Aleksander og når vi tester det oppdager vi at noen har endret passord til styringssystemet for dørlåsene. Jeg tenkte umiddelbart på at det måtte være Joachim, for som Andreas sa, det er jo ham som har bygget opp systemet. Men så viser det seg altså at alle ledere i foreningen bruker det samme passordet, og da var det ikke mulig å bevise den teorien.

Så finner vi altså Joachim død på toalettet med adgangskortet til Andreas i lomma.
Det vet vi fordi vi testet det ut på døra i garasjen. Det kompliserte det hele litt, men så gikk det opp for meg.

Jeg vet at det ikke er meg som er morderen og da er det kun tre mulige personer igjen og det er dere, sier Martin og ser på de andre. Ole Kristian, Trine-Lise og Andreas ser usikkert på hverandre og smiler forsiktig.

Martin fortsetter: – Det var veldig rart med ditt adgangskort Ole Kristian, at vi fant det på gulvet utenfor kontoret. Hadde jeg ikke skjønt sammenhengen ville jeg vært overbevist om at det var deg som hadde endret passordet på pc´n. – Jeg er også veldig overrasket over det, sier Ole Kristian og forteller at kortet alltid ligger i bilen hans.

Det er liten tvil om at den eneste personen her som vi ikke har full oversikt over til en hver tid er deg, Trine-Lise, fortsetter Martin. Du var inne på kjøkkenet da vi jobbet i garasjen. Men jeg tror at du snek deg ut bak garasjen og drepte Aleksander da vi var inne på depot og så på antenna som Andreas fant. Var det tilfeldig eller planlagt? Jeg tror det var planlagt og du, Andreas, har hjulpet Trine-Lise.

Både Andreas og Trine-Lise reagerer kraftig på denne påstanden.

Men hva med adgangskortet mitt som forsvant da, spør Andreas. At det havnet i lomma til Joachim er vel noe merkelig, eller? – Det er ikke merkeligere enn at da du var på depot og så etter det, så fant du det og puttet det i lomma. Men du kom ut til oss andre og sa at det var borte. Så ga du det til Trine-Lise som la det i lomma på Joachim.

Ole-Kristian sier at det er noe han ikke forstår, nemlig hvordan adgangskortet hans havnet på gulvet foran kontoret. Martin spør Trine-Lise om hun vil svare på det eller om han skal si hva han tror.

Okay, sier Trine-Lise oppgitt, så var det meg som la kortet ditt på gulvet. Jeg visste at du oppbevarte det i bilen din og jeg hentet det ut mens dere var inne og så på antenna som Andreas fant. Så gikk jeg bak garasjen og drepte Aleksander. – Ja, jeg er morderen, sukker hun oppgitt. Skjønner dere virkelig ingenting?

Men hvorfor, spør Ole Kristian og ser på Trine-Lise og Andreas. – Fordi han og jeg hadde et forhold som Andreas ikke skulle vite om. Og så gjorde han det slutt og ville fortelle det til Andreas, sier Trine-Lise. Så jeg bare måtte gjøre det…, sier hun gråtkvalt. Så lurte jeg Andreas til å hjelpe meg, men han visste ikke hvorfor han skulle vise dere antenna. – Jeg lurte veldig på det ja, sier Andreas, men jeg gjorde som du sa.

Da gjenstår det bare et spørsmål, sier Martin, og det er hvorfor du drepte Joachim. – Han forsto det, sier Trine-Lise. Han forsto at det var jeg som hadde endret passordet på pc´n. Han ble igjen da dere gikk ned i garasjen og mens han var på toalettet ropte han det til meg og truet med å sladre. – Jeg hadde ikke noe valg, sier Trine-Lise.

Martin kan nesten ikke vente til neste mandag og medlemsmøtet i krimklubben. Der skal han stå foran de andre og presentere påskens dramatiske hendelser. Og han blir helt sikkert klubbens helt..


Det var delte meninger om hvem som var morderen, men de fleste mente det var Trine-Lise og det var riktig.

Vi har trukket ut en vinner blant de som hadde riktig svar og det ble: Thomas Janssen.

Gratulerer med et gavekort med verdi kr. 2000,- som du kan bruke der du vil. Du blir kontaktet.

Takk til dere som deltok i konkurransen.