Foto: Willy Kristoffersen

Mor takker Røde Kors

Familien besøkte standen til Eidsvoll og Hurdal Røde Kors og fikk demonstrert hvordan man legger en person i sideleie. Hjemme gjør datteren på fire år det samme helt korrekt. Nå takker moren Røde Kors for at de formidler slik livsviktig kunnskap.

Det var under Barnas turlag sitt arrangement i Skaubanen på Råholt at Røde Kors var til stede med egen stand hvor de lærte bort enkel og livviktig førstehjelp til barn og voksne. 

Småbarnsfamilien på fire fra Eidsvoll, mor Heidi Bekkevold (35), far Willy Kristoffersen (32) og deres to barn på henholdvis ti måneder og fire år besøkte arrangementet i Skaubanen på Råholt og de hadde på forhånd bestemt seg for å lære seg litt førstehjelp. De tok derfor kontakt med Røde Kors hvor de fikk en god innføring i førstehjelp. Foreldrene Heidi og Willy forteller at de ble veldig godt tatt i mot av Røde Kors og at de var imøtekommende og hyggelige å snakke med.

Foto: Eidsvoll turlag
Foto: Eidsvoll turlag. Røde Kors mannskap May Linn Finstad og Andreas Ness lærer bort førstehjelp.

Foreldrene stilte mange spørsmål til Røde Kors om hva de skulle gjøre hvis en av barna fikk feberkramper eller et fremmedlegeme i halsen. Begge svarer enstemmig at de er kjempefornøyde med de svarene de fikk og at de nå føler seg tryggere på at de vil kunne hjelpe barna hvis noe skjer. – Det viktigste er å raskt ringe 1-1-3 og så få veiledning derfra, sier de og peker på mobiltelefonen.

Datteren overrasker foreldrene

Røde Kors demonstrerte på hverandre hvordan man legger en person i sideleie. – Vi forsøkte å få vår datter Ellen-Marie (snart 4) til å gjøre det, men hun var så sjenert at hun gjemte seg bak oss og så på i stedet, sier Heidi. Men tydeligvis har den lille jenta fått med seg noe av demonstrasjonen likevel. Vel hjemme legger mor seg på gulvet og da skjer det overraskende. Jenta løper straks bort og med noen raske grep legger hun moren i sideleie.

Foto: Kim Ankersten
Foto: Kim Ankersten. Ellen-Marie legger mor i sideleie mens vi er til stede.

Willy mener at det er viktig å involvere barna selv om de er små. – Det er utrolig hva de små får med seg av det som foregår, sier han, og minner om hva datteren Ellen-Marie fikk til etter besøket hos Røde Kors.

Begge ønsker å sende et budskap til Røde Kors om at de må ha flere slike stands rundt omkring i bygda. – Det er viktig å få spredd livsviktig kunnskap om førstehjelp og det vet vi nå at Røde Kors kan, avslutter de.

Heidi og Willy er så takknemlige for det de har opplevd at Heidi la ut denne meldingen på facebooksida til Røde Kors: