Historien om Eidsvoll og Hurdal Røde Kors

Det er ikke mange av dagens medlemmer som kjenner til historien om da vår forening ble opprettet. I forbindelse med at Eidsvoll og Hurdal Røde Kors feirer sitt 60-års jubileum i 2017 har vi gjort et dykk i arkivet.

Resultatet er ikke en historiebok med perfekt tidslinje fra starten og fram til i dag, men heller en serie med spennende artikler som forteller om perioder av foreningens historie.

Visste du,

  • at hjelpekorpset hadde eksistert i nesten ti år da Eidsvoll Røde Kors ble opprettet?
  • at det første valgte styret hadde 14 medlemmer?
  • at det var en prest som fikk ideen til å starte Røde Kors avdeling i Eidsvoll?
  • at vi endret navn til Eidsvoll og Hurdal så sent som i 1986?

Vi tipper at det er mye medlemmene ikke vet om historien og opprinnelsen til Eidsvoll og Hurdal Røde Kors. Under arbeidet med disse artiklene lærte vi også mye nytt og spennende som vi gleder oss til å presentere for dere.

Artikkelserien «HISTORIEN» handler om tiden fra Eidsvoll Røde Kors ble startet i 1957 og fram til i dag. Artiklene baserer seg på protokoller, bilder, avisartikler, intervjuer og andre kilder. Vi tar forbehold om at det kan være faktafeil som vi har oversett. Kontakt oss gjerne hvis du finner feil eller har annet å bidra med.

Artiklene vil bli publisert her på hjemmesida fra neste uke og fram til oktober. Har du ikke anledning til å følge med på hjemmesida anbefales det å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev som kommer på mail hver tirsdag.