Førstehjelpsdag ved Eidsvoll videregående skole

Den årlige førstehjelpsdagen ved Eidsvoll videregående skole ble gjennomført tirsdag 23. mai. Hjelpekorpset stilte 19 medlemmer som markører og instruktører og de sørget for at elevene fikk en lærerik dag.

Den årlige førstehjelpsdagen, som har 10-års jubileum neste år, består av mange førstehjelpsposter i en rundløype som elevene går i. Postene tar for seg aktuelle hendelser som elevene kan komme ut for i dagliglivet.

Fredrik Christoffersen er instruktør. Foto: Kim Ankersten

For første gang var noen av postene lagt inne i skolebygningen i de verkstedene hvor elevene befinner seg til daglig i skoletiden. Ifølge lektor Jon Nygaard er det viktig at postene reflekterer hendelser som kan skje mens elevene er på skolen.  Demonstrasjonen av en trafikkulykke er dagens høydepunkt og skal bidra til at elevene får et innblikk i hvordan nødetatene jobber på et skadested.

Les også: – Fælt å havne i trafikkulykke

Celina Hjelmeng og Trine Fagerheim fra hjelpekorpset med lektor Jon Nygaard foran på en av førstehjelpspostene. Foto: Kim Ankersten

Bildene nedenfor er tatt av Hege Isaksen, Ole-Emil Brandvik og Kim Ankersten.

[ngg_images source=»galleries» container_ids=»16″ display_type=»photocrati-nextgen_basic_slideshow» gallery_width=»600″ gallery_height=»400″ cycle_effect=»fade» cycle_interval=»3″ show_thumbnail_link=»0″ thumbnail_link_text=»[Show thumbnails]» order_by=»sortorder» order_direction=»ASC» returns=»included» maximum_entity_count=»500″]